torsdag 8 juli 2010

Recept på sockerkaka

Recept på sockerkaka:

Sockerkaka Tillagningstid: ca 15 minuter
Sockerkaka tillagningstid: 25 minuter

Sockerkaka bör vara mycket lätt och luftig och med en smälta i munnen konsistens. Var och en har sin egen favorit version av sockerkaka, men grundregeln är att slå blandningen väl att få luft i den, är detta lika mycket en konst som en vetenskap så praxis kommer att förbättra din tårta gör förmåga. Det finns många saker du kan göra med en svamp utan en sylt och grädde fyllning verkar vara favorit kanske med färska jordgubbar på sommaren.

Sockerkaka recept ingredienser: 4 portioner

100 g smör
100 g strösocker
100g självjäsande mjöl
Vaniljextrakt
Nypa salt
2 medelstora ägg

Sockerkaka recept matlagning instruktioner:
1. Värm ugnen till Gas markera 190 ° C.

2. Placera smör och socker i en skål. Slå tills mjuk och krämig.

3. Vispa äggen i bassäng eller kopp och lägg till blandningen lite i tiden, med mjöl behålla samma mjuk och krämig konsistens.

4. Att se blandningen inte blir för blöt eller torr som du går när du har använt alla mjöl och ägg.

5. Tillsätt vaniljextrakt och en nypa salt, blanda i några minuter.

6. Dela i två fodrade eller non-stick svamp burkar, tas i en måttligt varm ugn, mitt hylla.

7. Sätt in i ugnen och baka i 20-25 minuter (det är viktigt att ugnen är väl uppvärmd).

8. Sätt svalna på galler att svalna.

9.When cool lägga en upp och ner på en tallrik sprids med sylt kan du också lägga färsk grädde i detta skede sätta annan pjäs på toppen och damm med florsocker.

1 kommentar:

  1. Vad bra att kunna gå in här och kolla recept. Jag är inte så bra som många andra på att baka. Du har skrivit så tydligt och lättfattat och det är toppen.

    Ha en fin eftermiddag och kväll

    SvaraRadera